Domotica - KNX

KNX is de enige wereldwijd erkende standaard voor woning- en gebouwautomatisering. KNX is een communicatieprotocol dat men kan gebruiken om installaties en apparaten te automatiseren en te koppelen.

Het gaat daarbij om uiteenlopende installaties; van verlichting tot verwarming, van beveiliging tot ventilatie, maar ook audio en video, slimme energiemeters en zelfs witgoed, zoals wasmachines of wasdrogers.

 

Waar al deze installaties tot op heden onafhankelijk van elkaar functioneerden en werden bestuurd, kan men met KNX alle systemen en componenten tot een geheel smeden. De besturing is daardoor centraal en veel overzichtelijker uit te voeren. Het communicatieprotocol KNX kan men via aparte busleidingen laten verlopen, maar ook via ethernet, powerline (elektriciteitskabels) of draadloze protocollen.

Alle componenten en systemen van fabrikanten (wereldwijd al zo'n 190 bedrijven) die zich bij KNX hebben aangesloten, kunnen onderling worden gekoppeld. Dit bezorgt opdrachtgevers veel meer keuzevrijheid en een toekomstvast automatiseringssysteem. Fabrikanten, importeurs en groothandelaren die op de Nederlandse markt systemen en componenten op basis van KNX leveren of bedrijven die via hun componenten en systemen met KNX willen samenwerken, kunnen zich aansluiten bij de vereniging KNX Nederland. Installateurs, system integrators en adviseurs die met KNX in de praktijk werken, kunnen zich aansluiten bij de netwerkorganisatie KNX Professionals.

Tevens kunnen wij u ondersteunen in audio en video-installaties waarbij u kunt denken aan: TV's, beamers, inbouwluidspeakers achter het stucwerk, dockingstations, geluidversterkers, ipads etc.

deze specialisatie maakt uw Domotica installatie geheel compleet. 

 

 

Contactgegevens

Hoefsmid 25

2631RH Nootdorp

tel:  015-3107434

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Contactformulier

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring